Bölcs vezetőink megszűnésre (a személyszállítás ideiglenesen szünetel - ideiglenesen, értsd, a szovjet katonák is ideiglenesen tartózkodtak itt) ítélték a Lajosmizse-Kecskemét vasútvonalat (is).

Igaz, kevesen utaztak a vonaton, de valahogy mégiscsak sokszor ment kettessével a BZ, s a tanyasiaknak nagy segítség volt ez a vonal. A 142-es. Igaz, egyeseket zavartak a vonatok (rossz hír nekik, a vasútállomás és a vonatforgalom nem szűnik meg, csak a személyszállítás, tehát mozdonydübörgésből nem sokkal lesz kevesebb), mint azt korábban is írtam, de vasút mellett élőként kedvtelve tekintettem a vonatokra, amint elsuhantak a kerítésem mellett. Volt olyan tél, amikor kora reggel munkába indulva a vonatok szántotta csapásban lehetett csak közlekedni, s elmenni... a buszhoz. Jómagam is elég ritkán vonatoztam. Ugyanis sokkal több idő alatt, ugyanannyiért vitt el ugyanoda. Viszont sokan távol laknak a buszmegállótól, s közel a vonathoz. Kár ezért a vasútvonalért.

Bővebben, térképpel a kotottpalya.blog.hu-n vagy a baon.hu-n olvashattok róla!

baon.hu/bacs-kiskun/gazdasag/kifogy-alolunk-a-sin-252795

kotottpalya.blog.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://mizse.blog.hu/api/trackback/id/tr761334826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása