Boltbetörés Lajosmizsén

2009.10.22. 12:48

A vásárlőközönség meglepve tapasztalhatta, hogy a piac melletti (Szent Imre tér és a Szent Lajos utca sarka) 9. számú Coop üzlet leltár miatt bezárt a mai napra. Ez bármely vezetőtől rossz ötlet lenne, hisz a bolt kiemelkedően nagy forgalmat szokott lebonyolítani a csütörtöki piacnapokon. Nem is önszántukból leltároznak ma a bolt dolgozói: egy betörés miatt helyszínelnek a rendőrök, és mérik fel a károkat a leltár során.

Lajosmizsén az utóbbi időben elszaporodó betöréses lopások után immár boltba is járnak a rablovicsok. Az OTP bankomatjának telepítői szernecsére az idei vizsgán is sikerrel átmentek, a rendőrök pedig kézre is kerítették már a feltételezett tetteseket. Bárcsak ezt a rablóbandát is hasonló sikerrel tudnák elcsípni (már ha egy banda).

Ezúton is felhívjuk minden lajosmizsei lakos figyelmét, hogy kertes házában a saját és szomszédai érdekében tartson kutyát, lehetőleg többet is! A betöréses lopások során információink szerint ugyanis vagy nem volt házőrző, vagy etetéssel elkábították. Utóbbit úgy lehet megelőzni, ha a kutya esténként kap bőségesen enni (és így kevésbé éhes), illetve több kutya van. A kutyák ugyanis legtöbbször rangsor szerint esznek, így a bedobott falatkákat csak az egyik falja fel, így a másik kutya éber maradhat.

Amennyiben megtörtént a baj, és arra ébrednek, hogy idegenek motoszkálnak önöknél az udvarban, először a rendőrséget hívják, s csak utána zavarják meg a betörőt. Fordított sorrend nem mindig lehetséges. Ha ismeretlen van az udvarukban, de azt állítja, épp ő ijesztette el a betörőt, ne higyjenek neki, volt már ilyen eset, és épp a betörő állította ezt. Várják meg a rendőröket együtt!

A bejegyzés trackback címe:

https://mizse.blog.hu/api/trackback/id/tr731467455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szandrika 2009.11.11. 01:11:29

Az ultrahangos kutyariasztónak mindegy, hogy a kutya evett vagy nem. Netán éber vagy sem, kicsi vagy nagy. Attól úgy menekül még a harci kutyu is, hogy öröm nézni.
Ezek alapján kell a kutyu vagy sem?

szoeroes · http://mizse.blog.hu 2009.11.13. 23:39:24

Szia!

Az átlag betörő azért nem ilyen műszerrel indul. Mindazonáltal csak a kutya nem megoldás, de nagy segítség. Nomeg ha azt hallod, hogy a kutyá(i)d nyüszítve menekül, akkor nagyon óvatosan kell kinézni az udvarra...
Gondolkodj betörőfejjel: hova mennél be, ahova külön apparát kell a kutyák végett, vagy ahol nincs kutya?

szandrika 2009.11.16. 20:59:11

16 éve azzal foglalkozom, hogy a betörők hová, miért és minek, valamint milyen körülmények miatt mennek be! Egy apró rálátásom csak van a dolgokra.
Az "átlagos" betörő sokkal jobban felkészült mint azt te gondolnád. Nagy százalékuknál a kutya riasztótól kezdve az éjjellátón át minden van. Akikre te gondolsz, a tyúk lopó nemzetség, ellenük jó a kutya is.

szoeroes · http://mizse.blog.hu 2009.11.16. 21:43:47

@szandrika:
Üdv! No, végre egy szakértő!
Tudsz valamit a mostanában Lajosmizsén ténykedő betörőkről?

szandrika 2009.11.17. 16:39:46

Ahogy a nagyok mondják, folyamatban lévő ügyről nem beszélünk. Majd ha meglesznek az elkövetők! Infóm szerint a hurok szorul!
süti beállítások módosítása