142. vasútvonal helyett busz

2009.12.14. 14:08

Mint arról már beszámoltunk, megszűnt (bocsánat, szünetel) a 142-es, Lajosmizse-Kecskemét közötti vasútvonalon a személyszállítás (hajnal háromkor azért két mozdony elzúgott, tehát csak a lakosságnak leghasznosabb és legkevésbé zajos kis piros BZ-k nem járnak).

Helyettük a Kunság Volán buszjáratai végzik a személyszállítást. (Az, hogy néhány tanyasinak kicsit meszebb van a buszmegálló, mint a vonat, egész mellékes.)

Erről a www.kunsagvolan.hu honlapon olvashatnak. A teljesség igénye nélkül a lajosmizsei lakosság számára néhány plusz buszjárat lett beiktatva a legjobban kihasznált reggel 6:00 (5:55) és 7:55 közti időszakban. Hat és hét óra között szinte tíz percenként indul majd egy busz. (Ez eddig is hasonlóképp alakult, csak a 20-25 percenkénti időtáv oszlott meg a késések miatt.) A jövő titka lesz, hogy a járvány enyhülésével, amikor ismét rendesen járnak a gyerekek iskolába, mennyire lesz szardínia életérzés a 6:30-ason. Illúzióim nincsenek, idős ember azzal a busszal korán ne induljon kórházi kezelésre, mert mire beér, egyéb kezelések is indokoltak lehetnek...

A bejegyzés trackback címe:

https://mizse.blog.hu/api/trackback/id/tr731597298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

éden58 2010.01.13. 19:38:26

Jó lenne, ha az éjszakai 10.30-as busz előtt lenne még egy járat, hiszen van, aki 2 órát várakozik, ha dolgozik, mert nincs busz Lajosmizsére. Az előbbieket olvasva ne is számítsunk rá!
süti beállítások módosítása