Mint az már több helyen olvasható volt, újra indul a vasúti közlekedés Lajosmizse és Kecskemét között. Csak másodosztályú kocsik közlekednek, várhatóan a régi jó kis piros BZMotok térnek vissza.

A menetrend anem a legszerencsésebb, de két kocsipárral (azaz két oda-visszaúttal) csodát nehéz tenni.

Kecskemétről Lajosmizsére indul/érkezik:

5:42/6:16-kor és

14:49/15:25-kor.

Lajosmizséről vissza Kecskemétre indul/érkezik:

6:25/6:59-kor és

16:00/16:35-kor.

A teljesárú menetjegy ára a 25 km-es szakaszon 460 Ft.

Akik Lajosmizse-alsó (Piactér) megállótól utaznának Kecskemét-Máriavárosig (Uszoda/Szil-coop), azok csak 20 km-t utaznak, 365 Ft-ért (mint a busz esetében), Lajosmizse és Lajosmizse-alsó közt kb. 2 perc a menetidő, míg Kecskemét végállomás és Kecskemét-Máriváros közt kb. 7 perc.

Reméljük, hogy későbbiekben, esetleg a Mercedes beruházás kapcsán további járatpárokat is indítanak a vonalon. Az átkelőhelyeknél Lajosmizse önkormányzata a Pacsirta utca végén lévő átkelőhöz helyezett ki új táblákat (amiket már azelőtt is illett volna kirakni, mielőtt megszűnt a személyforgalom, az egy nehezen belátható, igen veszélyes átkelő) tudtunkkal. Remélhetőleg a Kláber-telepi állomásépület további illegális bontása is abbamarad.

A bejegyzés trackback címe:

https://mizse.blog.hu/api/trackback/id/tr592125486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

újember · http://vasut.kTeam.hu 2010.07.05. 10:22:05

Az első vonattal sikerült bemennem Kecskemétre, miután barátomék pont 3-án rendezték lakodalmukat a Tanyacsárdán.
Külsőségekből talán itt volt a legkevesebb és férhettünk volna háromszor annyian a szóló motorkocsira, de azért voltunk néhányan helyi és messzebbről érkező utazók, beleértve egy kisebb kíránduló csoport. A közbenső megállokon hol nem volt, hol akadt 1-2 felszálló utas. Egy fotós sűrűn fényképezte Mizsén az érkező vonatot és egy pesti sajtós pár oda-vissza utazott.
Más mit tapasztalt, a nap többi járatain is?
A menetrend kérdésének személy szerint is utánajárok. Akit érint illetve foglalkoztat a közlekedés átfogó korszerűsítése, kapcsolatfelvételt javasolok.

újember · http://vasut.kTeam.hu 2010.07.05. 14:12:27

vasut.kteam.hu/ervek_b.html

Érvek, szempontok és a haladás iránya. Lehet csatlakozni, a honlapon a rengeteg információ mellett hírek és cselekvési lehetőségek is szerepelnek.
süti beállítások módosítása