Gábor atya új plébániája

2010.07.13. 12:49

A lajosmizsei katolikusok bizonyára emlékeznek még Gábor atyára, aki Lajosmizsén, Süvi atya szárnyai alatt kezdte papi hivatását, miután 2003-ban szentelték pappá Kalocsán. Majd néhány év után (szokásos módon) új plébániára kellett kerüljön, a kalocsai Szent József templomban szerzett magának érdemeket, s mindeközben egyházjogász és DR. Jeney Gábor lett.

Majd Farkas László kanonok, címzetes apát hajlott kora miatt a minden bizonnyal kevésbé megterhelő kecskeméti Szent Erzsébet plébánosa lett, így őt váltja Gábor atya a kecskeméti Nagytemplom plébánosi tisztségében.

Alkalmat adhat ez, hogy a lajosmizsei hívek alkalomadtán beülhessenek miséjére, Kecskemét mégiscsak közelebb van, mint Kalocsa.

Gábor atyának ezúton is gratulálunk! Ha a papok közt létezne olyan vetélkedés, hogy kinek nagyobb a temploma, akkor most nagyot ugrott volna előre a toplistán. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://mizse.blog.hu/api/trackback/id/tr252148867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása