Választási körzetek Lajosmizsén 2010-től

 

Az Orbán-kormány egyik intézkledése volt, hogy kisebb testületek irányítsák a városokat. Lajosmizse, az összes 25.000 lakosnál kisebb településhez hasonlóan 8 egyéni és 3 fő listás képviselőből álló testületet választ 2010. október 3-án.

Ennek köszönhetően át kellett alakítani a választási körzeteket, amik választópolgárok tekintetében kifejezetten kiegyenlített létszámmal rendelkeznek, az eltérés jellemzően jóval 5% alatti. A területi elosztás pontos listája már egy ideje olvasható a város hivatalos honlapján.

 

http://lajosmizse.hu/pdf/onkormanyzat/valasztas2010/helyi/korzetekrol.hatarozat.lm.pdf

 

Ennek alapján megpróbáltuk egy térképvázlattal szemléltetni a várható körzeteket, az önkormányzat részéről persze minden pontosítást örömmel veszünk! A kék vonalak a határok, a kék számok a körzetszámok.

Vannak utcák, terek, amik akár háromfelé is szakadtak (Szent Lajos u., Baross tér), ami előny is lehet, ha mindhárom egyéni képviselőjük felemeli a szavát a körzetért, de lehet hátrány is, ha mindhárom a másikra mutogat, vagy háromfélét akar. Mindenesetre mindenki alaposan nézze majd meg az értesítőjét, hogy hova kell mennie szavazni, s kire!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mizse.blog.hu/api/trackback/id/tr32154887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása