Most induló poszt-sorozatunkban a képviselőtestületi ülések anyagait tesszük közzé. Egyelőre 2009. decemberétől indulunk, de igyekszünk utolérni az eseményeket. A jegyzőkönyveket Bártfai Róbert, a lajosmizse és vidéke helyi lap főszerkesztője bocsájtotta rendelkezésünkre, ezúton is nagyon köszönjük!

Az év utolsó testületi ülésén a szokásoknak megfelelően az iskola 4/a osztályos tanulói köszöntötték a testületet. Több beteg képviselő nem tudott megjelenni. Jegyzőkönyv-hitelesítők: Sápi Tibor és Bíró Tiborné. Összesen három új tárgyalandó napirendet vettek fel, többek között a polgármesteri javadalmazást.
Új étkezési térítési díjak:
Január 1-től a napköziotthoni ellátás díja 486 Ft/nap, a menzáé 304 Ft/nap, óvodai ellátás díja 379 Ft/nap, a kollégiumi ellátás díja 760 Ft/nap, az óvodai vendég ebéd díja 419 Ft/nap, a kollégiumi vendégebéd 516 Ft/nap.
Elektronikus kapcsolattartásáról:
A hivatal és a lakosság kapcsolattartását szabályozó törvény alapján, a lehetőségeket figyelembe véve jelenleg csak közterület-használat és közútkezelői hozzájárulás ügyében lehet a hivatallal kapcsolatba lépni. Később ez valamennyi ügyintézési formára ki fog terjedni, az okmányiroda ügyfélkapuján keresztül lehet majd hivatalos ügyeinket intézni.
Igazgatási szünet:
Aki december 28-31 között kereste fel a polgármesteri hivatalt, meglepődve láthatta, hogy csak éppen anyakönyvi igazgatási, jegyzői gyámhatósági ügyekben és halasztást nem tűrő esetben tudott ügyet intézni. Ez a köztisztviselőkről szóló törvény alapján lehetséges.
Költségvetésről:
Az időközben bekövetkezett változásokat vezették át a 2009. évi költségvetésen. A Gerébi-sírbolt felújítása, a felsőlajosi iskola pályázaton nyert támogatása, az egészségház infrastrukturális fejlesztése, kiépítése és más egyebek szerepeltek. A bevételi és kiadási főszám 1797 222 E Ft.
Képviselő-testület éves munkaterve:
Törvényi kötelezettség a következő évi munkatervet elkészíteni, amely természetesen változhat a felmerülő igény szerint. A terv szerint június-júliusban szünet lenne, amelyre eddig sohasem volt példa.
Módosítás:
Az Állami Számvevőszék ellenőrzése során több megállapítást tett a kerekegyházi székhelyű belső ellenőrzési társulási megállapodás ellenőrzési kötelezettségének teljesítéséről, annak módjáról. Az észrevételek alapján módosították a társulási megállapodást.
Módosult a polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzata is. Adonyi Lajos kérdésére, hogy megoldott-e a hiányzó ügyintéző helyettesítés, a válasz igen. Az ügyintézésben újabban két határidőt kell a hivatalnak betartani. A rövidített ügyintézés néhány napon belül kell elintézni, egyébként huszonkettő nap alatt kell intézkedni. A sajtóval való kapcsolattartást kijelölt referens fogja biztosítani.
Közfoglalkoztatási terv:
Az „Út a munkához program” keretében történő foglalkoztatás feltételeit az önkormányzatok biztosítják, mely feladatot társulás is elláthat. A feladat elvégzésére a folyó év február 15-ig tervet kell készíteni, melyet az érintett valamennyi kisebbségi önkormányzattal is el kell fogadtatni. Lajosmizsének érdemes a társulási formát választani az érintettek viszonylag alacsony létszáma okán.
Megállapodás a rendőrséggel:
Mivel a közlekedési fegyelem fokozatosan romlik, keresik a megoldást, hogy akár eszközök bevetésével is csökkenthessék a fegyelmezetlenséget. A fegyelmezetlenség kiszűrésére kamera rendszer kialakítására van szükség. A megvalósításra pályázatot írnak ki. A szabálytalanságon kapott járművezető kocsiját lefényképezik és eljuttatják az illetékes rendőrhatóságnak, amely a felvétel alapján bírságot szab ki. A bírság egy részét a hatóság átadja az út kezelőjének. Több vélemény is elhangzott, általában mindenki egyetért, ellenőrizni kell, a megoldás módjában eltérnek a vélemények.
Térfigyelő rendszer kialakítása:
Az egyre durvább fosztogatók, tolvajok kiszűrésére térfigyelő rendszert kívánnak kialakítani. A megoldásra pályázatot írnak ki és a 2010-s költségvetés terhére szeretnék a kérdést megoldani. A bejövő utakat szeretnék figyeltetni. Egyébként már a feladatra szakosodott cégek is vannak. Jelenleg is működik a rendszer. A családi házból induló jelzés alapján egy egység jelenik meg az objektumnál, de ugyanúgy a rendőrséghez is beköthető az épület. Felmerült, hogy a kábeltévé rendszerére ráköthető-e a rendszer. A válasz: igen, csak három dolog kell hozzá, pénz, pénz és pénz.
A volt szülőotthon felszámolása:
Az épületre nem érdemes költeni, a jelenleg ott működő idősek napköziotthonát áttelepítenék az egészségházba. Az egyeztetések megkezdődtek, a szükséges tervek elkészítését megrendelik.
Pályázatok:
Az iskola 4, az óvoda 2 fő továbbképzésre nyújtott be pályázatot.
Polgármester jutalmazása:
Az előző havi sikertelen javaslat után új formát ajánlottak a jutalmazásra. A kéthavi, az egy havi a félhavi és az egyszeri 300 E Ft bért ajánlotta az ügyrendi bizottság. Az utóbbit ajándékutalvány formájában adják. Ez az ajánlat nyerte meg a többség egyetértését
INTERPELLÁCIÓK:
Kele Attila: megköszönte a Mátyás király u.ban elhelyezett új lámpatestet.
Nagy Erzsébet: Továbbra is sok a kóbor kutya. Felhívta a figyelmet egy fehér kutyára, akinek gazdára lenne szüksége. Az újságos pavilon környékén is látható volt. – Valaki vegye gondjaiba!
Adonyi Lajos: A Kodály Zoltán u-ak szeretnék az utcájukat a Vasút u-i megoldással feljavítani. – Már jelezték, a két év múlva esedékes csatornázás után lenne célszerű a megoldáson gondolkodni.
Sápi Tibor: A Tarnay u. murvázása időszerű lenne. Ha nincs rá fedezet, akkor saját költségén csináltatja meg.
Apró Ferenc: Köszöni, hogy a Dózsa Gy. út és az Árpád u-i szakaszon megjavították a járdát.
–bártfai–

A bejegyzés trackback címe:

https://mizse.blog.hu/api/trackback/id/tr882169616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása