Kedves Olvasóim!

Egy környék (kivételesen az én környékem, de bocsátassék meg ezúttal a kezeim magam felé hajlása) régi szívfájdalma az, amiről írok, mondhatni, fejlődésének gátja is egyben.

A Kálmán Imre utca és a Beneszél utca találkozásánál, ahol a Hobby Kocsma is van (nyáridőben felismerhető a reggelente ott gyülekező száznyi romániai vendégmunkásról, esős idő esetében, mint most is, az ideiglenes, sekély tavacskáról, ami keletkezik) régen volt vasúti átkelőhely. Olyan egyszerű, András-keresztes. Ezt egyrészt egy sikertelen öngyilkossági kísérlet hatására, másrészt vasúti pályafelújítási munkák címén elbontották, sok-sok éve már. Viszont a hiánya azóta is fennáll. Ugyanis mindkét szomszádos vasúti átkelő (hivatalos közutakat számolva, a vasút mentén lévő dűlőút nem az) csak kilóméternyi kerülővel közelíthető csak meg, rettenet kátyús földutakon, mint amilyen a Kodály Zoltán utca is. Az egyik a Pacsirta utca végén lévő, kifejezetten balesetveszélyes és a Bartók Béla utca végén lévő, biztonságosabb fénysorompós átkelő.

Nem hivatalos információim szerint, bár a közösség többször is nekifutott már a dolognak, aláírásgyűjtéssel és anélkül, eddig pénz somsem volt. Az András-keresztes megoldás 5 MFt körüli összeg lenne, a fénysorompós 25 MFt körüli. Utóbbi megldás a nagy forgalom esetére lenne szükséges, amit erősen kétlek, hisz a Pacsirta utca végén sem kell fénysorompó. December közepétől pedig személyvonat forgalom sem várható.

Lássuk, hol is lenne ez az átkelő:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha megnézzük a látképet, a Kálmán Imre utca végéről a város felé tekintve, látható, hogy igen egyszerűen kialakítható az átkelőhely:

 

Persze a Kálmán Imre utca és környéke a város mostohagyereke: míg a Lehel utcán sűrítik az utcalámpákat, a Kálmán Imre utcán egyáltalán nincs közvilágítás. Közútról is csak kátyús földutakról beszélhetünk, a közbiztonságot illetően pedig az elmúlt évben volt 3 emberölési kísérlet...

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mizse.blog.hu/api/trackback/id/tr821562998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása