A kálmán Imre utca egy nagy lépést tett a civilizáció felé. A tavalyi naptári évben útjára indított urbanizálási lavina, amit a helyiek kezdtek (a Kálmán Imre köz nevet kapott, majd a Kálmán Imre utca másik fele is belterületi minősítést kapott, a telekhatárok kimérésével), folytatódik. Az itteniek nagy vágya volt még, hogy legyen közvilágítás. Ez az elmúlt évben elmaradt, mivel megoldhatóbb volt a közvilágítással már rendelkező utcákon a lámpatestek sűrítése. Idén azonban a Démász (EDF) munkatársai dacolva hóval-faggyal, a magánterületen álló villanyoszlopokat közterületen álló oszlopokra cseréli, s várhatóan ezekre lámpatest is kerül.

Az utat véletlen sem az önkormányzat emberei szórták fel homokkal (szerintük az fagyott és nem lehet vele dolgozni, ezért sóznak). Az oszlopok gödrének homokját hordták szét az autók. Igen, a kép jobb szélén az némi kommunális hulladék egy üres telken. Az önkormányzat munkatársai nyáron a jó időben nem látták meg a bejelentés ellenére azt, ami a hó alól is látszik.

A frissen lerakott oszlopok már betonból készültek. Az utóbbi években sok ház épült fel a Kálmán Imre utcában és a Kodály utca végén. Egy ház most is épül. Már csak néhány üres telek van.

A helyiek örülni fognak a közvilágításnak, és a Kálmán Imre köz lakói reménykednek, hogy nekik is jut egy lámpatest majd! Ha kátyúmentesítés nincs is, legalább láthatjuk őket éjjel!

Ezzel kapcsolatosan közérdekű: A Kálmán Imre utcában és a Kálmán Imre közben áramszünet várható (nyilván az oszlopok szerelése miatt) 02.11-én és 12-én 8-16 óra között!

A bejegyzés trackback címe:

https://mizse.blog.hu/api/trackback/id/tr231731141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása