Folplast bontás

2009.08.21. 22:14

Bontják a Folplast Ceglédi úti engedély nélkül épített épületét.

baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/folplast-78-millios-rombolas-252328

Pro et contra

Ugyebár ez mint kiderült engedély nélkül épült, és valamiért ki lett zárva a döntésből a helyi jegyző, polgármester, satöbbi. Vajon miért. :-)

Igazából megértem a szomszédokat, én se ujjonganék, ha a szomszédomban csak úgy kinőne egy csarnok. Nem volt (túl) hangos. nem volt mérgező, meg semmi ilyesmi., De mégiscsak egy fémszörny, egy kertes házas részben.

Másrészt. A cég nagyon hosszú idő óta igen sok helyinek ad munkát. tehát egy (pár) család érdeke nem csak a nagytőkés tulaj, de sokkal több ott dolgozó család érdekének feszül.

Szerencse a szerencsétlenségben: igen régóta húzódik az ügy és bizony nem meglepő a vége. A Folplast a város szélén már réges rég felhúzott egy sokkal nagyobb csarnokot, a meglévő értékét le tudta (reméljük) könyvelni amortizációként (ugye, öt év...), ezért remélhetőleg olyan megrendítő veszteség nem érte, a gépeket volt hova költöztetni, sorolhatnám.

Persze senkinek nem esik jól egy sokmilliós bontási költség (meg lehet némi perköltség, talán büntetés is) a válság közepén, de könyörgöm: senki nem áll törvények felett, semmilyen mentséggel, és ez így helyes. Tanulópénz.

Persze lehet még számos helyi összefonódást feszegetni, hogy mi miért és hogyan. De én még sokáig szeretnék Lajosmizsén élni. Itt mindkét szót aláhúzhatnám.

De maradjunk egy nyilvánvalónál: miért pont a polgármester (mikor ki) környékén vannak autópályát megszégyenítő minőségű burkolatok az utcákon, és másutt, a központtól hasonló messze miért nem?

No, ez megér egy újabb postot.

A bejegyzés trackback címe:

https://mizse.blog.hu/api/trackback/id/tr91329000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása