Mi lesz veled Klábertelep? 1.

2010.03.14. 19:46

A mai csendes, szeles délutánon kis körútra mentünk Klábertelepre.

Az egyik állomásunk még a vasút város felöli oldalán volt, a Telepi útról balra lefordulva száz méter után egy kis fenyves van. Már mit nem loptak még el belőle. Az erdő széle városunk egyik szégyenfoltja.

 

Mint látható, kezdetben önkiszolgáló homokbányászat folyt, majd szemétlerakás. Ez egy nagyon szép hely lehetne. De nem így.

Továbbmentünk, megnéztük az egykori sógyár területét, ami remek helyszín lehetne egy barnamezős ipari beruházásnak. A mellette lévő kastélyt két cég is árulja, hirdetésük itt látható képekkel.

Egyik hirdetés

Másik hirdetés

Nos, 79 millióért az alábbi látvány fogad minket:

A sógyár épületeit egy-két kivétellel lebontották, néhány romjai még láthatóak, illetve a tehervágány melletti raktár és a tehermázsa épületei állnak még. A többi: szemét és romok.

A régen a gyárhoz és kastélyhoz tartozó házcsoport, Kláber telep félúton van Lajosmizse és Méntelek közt, az egykori gyár miatt aszfaltozott bekötőúttal a Ménteleki útra, tehát a Telepi út Dankó Pista utca sarkáig tartó és a gyár egykori kapujáig tartó aszfalt közti alig pár kilóméteres szakasz földutas csupán. Közvilágítás van.

Meg nagyon olcsó eladó házak.

Eladó ház 3,2 MFt-ért

Eladó ház 4,4 MFt-ért

Kláber telepen jellemzően magyarok laknak. Szép környék lehetne. De se munkahely, se vasútállomás (mióta a személyszállítás megszűnt Kecskemét és Lajosmizse között), se bolt (amiben ma albérlők laknak). A kastélyban egykor iskola is volt. Mára csak a kilátástalanság és a romlás van.

Kláber Mór forog a sírjában.

Folytatjuk!

( a fotókat természetesen az önkormányzathoz is eljuttattuk, a linkek pedig teljesen nyilvános weboldalak linkjei)

A bejegyzés trackback címe:

https://mizse.blog.hu/api/trackback/id/tr861839587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása